Island Tribe & sporten

Buitensporten en uv-B straling

De meeste surfers weten het maar al te goed; op het water verbrand je sneller dan op de kant. Je verbrandt sneller omdat je naast de directe zonnestralen ook de zonnestralen die via het water op jou reflecteren op je lichaam krijgt. Maar ook in de sneeuw is dit verschijnsel van toepassing, zeker als gletjers je doel zijn. Niet zo verwonderlijk dat (top) sporters die vaak met deze omstandigheden te maken hebben kiezen voor island Tribe zonnecrème.

Voordeel van island Tribe voor de sporter

Door het gebruik van island Tribe zonnecrème heb je geen last van ‘prikkende’ ogen, een keer per dag goed insmeren is normaal gesproken voldoende – dus focus op je sport – en je hebt geen witte waas op je gezicht! (stel dat er een mooie foto van je wordt gemaakt:). Daarnaast en dat is natuurlijk het belangrijkste; island Tribe heeft gewoon een perfecte beschermende werking tegen de zonnestralen. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur kan je gaan voor een gel, stick of spray.

Hoe kun je island Tribe zonnecrème het beste gebruiken?

Voor activiteiten in, bij en op het water, maar ook in de sneeuw, is het beste om je minimaal een half uur van tevoren in te smeren. Afhankelijk hoeveel contact je met het water of sneeuw maakt blijft de bescherming minimaal 4-6 uur intact.